Jumaat, 13 Ogos 2010

one year after

haha. one year past. im missing for a while. but act, im missing for a year. lama sangat ok! need time to think. (konon nye lah). bila baca balik posts in blog yang previous2 dulu, rasa mcm nak ketawa terbahak2 sampai menangis. tapi deep in my heart, tersangatlah bangga sebab dulu aku sangat rajin update blog. maybe dulu banyak sangat free time. mcm time sekolah dulu, cikgu selalu cakap, apa hobi anda di waktu lapang (free time)?

kawan 1 : menyanyi.

kawan 2 : main roundest.

kawan 3 : tolong mak basuh pinggan. (:P)

kawan 4 : jalan2 naik basikal pusing kampung.

saya : ...mengaji kot... (anak berhati mulia ni)

but now, one year after, im not really2 free to merepek right now. ive a lot of assignments to finish. just imagine, last sem which is semester 4 in uitm, we had to submit our assignment 1 day before final exam. confused. mana nak study, mana nak buat assignment. so, i rather choose watch movie than that both activities. haih. (still pass that subject oke. dont play2)

erm.

erm.

one year after again.

im still at uitm, struggled to finish up my degree. i got new akak ipar. shes pretty. i like. love her so much. yeye dah dapat ahli keluarga baru. im not interested in liverpool anymore, but very interested in chelsea pulak. no red. blue is the colour. now im taking french language as my 3rd language subject. right after this, ive to mengadap monsieur azhar to test my french reading test. gosh! nerveslah!

ehem3. lets talk a bit in french. one. two. three.

bonjour. moi, je m'appelle fatimah munirah. j'habite batu gajah. merci. au revoir.

malas nak cakap banyak2. nanti orang kata... "wah! terer nye die cakap french-es." tu pasal la. dah. korang jangan suruh saya cakap dah. ye?

sekarang kan bulan Ramadhan. kena cakap perkara baik2 je. tinggalkan perbuatan mengumpat, tinggalkan tidur petang dari pukul 2 sampai 5. banyakkan baca al-Quran. banyakkan bersedekah, bukan banyakkan lemak dalam perut. :)

tahun lepas saya memang dah pergi haji. sekarang title dah ada Hajah. kena buat perkara2 yang berfaedah, bermanfaat dan baik2 aje.


GUE : after this, habis je post, nak tulis 'Assalamualaikum' lah.

2 ulasan:

HiGHNeSS FiQ berkata...

waalaikumussalam..
congrats Tim.. ko dpt AD sem lps~
ak lak yg xdpt~ hehe..

lps nih bleh r ko jejalan g France..hehe~

fatimah munirah mior habidin berkata...

tx shafiq. hehe.