Ahad, 20 September 2009

raya 1403H

syawal datang lagi tahun ni selepas ramadhan. 1430H.

0730 - makan pagi dengan famili. resepinya simple macam tahun2 sebelum ni. rendang ayam, daging masak kicap, ketupat nasi, ketupat palas, lemang sebatang. biasa kan? dah cakap tadi..makan sambil sembang2. memang best. semua cerita benda bukan2. yang tak penting pun kitorang cakap. berkumpul ramai2.

0800 - siap untuk pegi masjid. solat sunat aidilfitri. setahun sekali, so kena grab this chance dude! tapi yang pasti aku mandi paling lama. biasa la kan.. akibatnya, aku telah dimarahi abang2 ku yang nak mandi jugak. dengar jela. :)

0825 - sampai masjid. cari2 tempat solat. aku nampak seat kosong saf depan. pe lagi..terus meluru laju la. seat tu 1 je kosong. aku dengan tulus ikhlasnya bagi seat tu pada yang lebih memerlukan, my UMMI. so, aku duduk saf nombor 2. ok lah tu. tapi aku dapat gak solat saf depan akhirnya. sebelah makcik yang melatah yang buat aku terkejut sebenarnya. seriously~ ziarah kubur2 nenek moyang.

1100 - sampai rumah. siap utk ambil potret family. haha..UMMI siap nak pakai bedak2 lagi..so kena la kitorang make-up kan. :) tak apa, my UMMI kan. no problemas! this is some pics for u all.

make-up session!

family potrait

my AYAH with MIE! (lentok baik punye)

auww... SWEET!!

1215 - ramai bebudak yang dayang beraya. semuanya datang muke dah berpeluh2 sebab dah round 1 kampung. kulit muka jangan cakap la. semua dah gelap2. sian2. dulu aku pun macam tu. round 1 kampung semata2 nak kumpul rm1. aih~penat! pic bawah ni dila, anak jiran aku.

"baru 4 tahun, tapi dah macam 14 tahun." abang aku cakap.

memang pun aku setuju. mulut becok (bukan bachok kelate oke). banyak sangat cakap. yang suka layan ayah aku. dipanggilnya atuk (tuanya) and my Mie, opah. aku dia panggil akak (nasib baik, kalo tak dah lama aku siat mulut dia) :) aku baik!

dila, si becok

0100 - my sedara sampai. aku capai periuk, potong2 bahan nak buat lontong. 1st time. student la katekan. hati dah gundah gulana ni. tak tau sedap ke tak. tapi yang bagusnya my brothers semua puji. kuikui~

my cousins yang semuanya bertema purplelishes!

0530 - famili dila datang. pakcik radhi, mek, haidar ngan dila. aku capai kuali masak char kuew teow yang pedas. (i lurve it) dipuji! **wink**

0715 - ramai2 lepak kat luar rumah tengok sunset sambil memukul2 nyamuk yang pelbagai jenis perutnya setelah hisap darah yang pelbagai jenis. banyak sangat. darah2.



GUE : 1st syawal routine.

2 ulasan:

amalina rashid berkata...

baju raya chantek!

tiM.haYaBuTSa. berkata...

hahah..txx ama.
import baek punye dari pkns..:)